Risboller

Dette trenger du:

  • 150 g delfiafett
  • 100 g smør
  • 100 g mørk kokesjokolade, grovhakket
  • 100 g melkesjokolade, grovhakket
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 ss sterk kaffe
  • 120 g puffet ris

Smelt delfiafett og smør på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe.

Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.

Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen. For mye ris gjør bollene tørrere.

Form små, runde boller med to spiseskjeer, og plasser bollene på et bakepapir. La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks.

Lykke til!!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg