Dette trenger du:
- 150 g delfiafett
- 100 g smør
- 100 g mørk kokesjokolade, grovhakket
- 100 g melkesjokolade, grovhakket
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 3 ss sterk kaffe
- 120 g puffet ris
Smelt delfiafett og smør på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe.
Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.
Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen. For mye ris gjør bollene tørrere.
Form små, runde boller med to spiseskjeer, og plasser bollene på et bakepapir. La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks.
Lykke til!!
0 kommentarer