Red velvet kake

Red Velvet Cake:
Dette trenger du:

300 g smør
7,5 dl sukker
5 egg
5 ss kakao
3 ts vaniljesukker
3 ts eddik
3 ts natron
5 dl kefir
11 dl hvetemel
3 bokser med konsentrert rød konditorfarge

 

Topping og evnt. hvis du vil dele den i 2 og ha fyll:

200 g romtemperert margarin

100 g Filadelfia ost

ca 600 g melis

2 ts vaniljesukker

Blandes med håndmikser til det blir en luftig frosting.

Man kan tilsette farge.

 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem (ca 5 minutter med elektrisk mikser).

Pisk inn eggene, ett om gangen.

Bland i kakaopulver og vaniljesukker.

Løs opp natron i eddik og bland i.

Rør i kefir vekselsvis med hvetemelet. Tilslutt tilsettes konditorfargen.

Pisk akkurat nok til at deigen er godt blandet og klumpfri, men ikke lenger.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter (sjekk med en pinne at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Hvelv den så ut av formen og dra av bakepapiret.

Du kan dekke kaken med kun frostingen, eller du kan bruke fondant som jeg har gjort her.

Her har jeg delt kaken i to og også delt kaken til å ha fyll inni. Så dette er en langpanne.

Denne kaken er veldig mektig og god, lykke til!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg