Pølser

Pølsemakere 🙂

 

Ja, da har vi endelig fått fingeren ut å lage pølser.

Her er det vi brukte til disse pølsene vi lagde:

2,5 kg medisterdeig

1,5 kg kjøttdeig

10 m tarm (kjøpt på meny)

60g salt

1 glass pepper

10,5 dl fløte

4 dl melk

—————-dette er “basen”—————–

Så lagde vi en deig med soltørkede tomater 0,5 glass

En deig med ost og 2,5 ts chillipulver

En deig med 2,5 ts chillipukver og hvitløk (20 fed fra glass og 2 friske fed)

De i glass smakte nesten ikke noe, så neste gang ville jeg brukt bare friske fed.

 

Man kan bruke hva man vil av krydder, disse 3 var noe vi prøvde, neste gang prøver vi kanskje noe nytt 🙂

 

Vi kjøpte 10m tarm på meny. Den ligger i en saltlake, så man må skylle den gjennom noen ganger. La den ligge 20.min i vann også.

Skyll gjennom noen ganger

Bland godt sammen salt, pepper, medisterdeig og kjøttdeig

Kna sammen til det blir seigt

Tilsett fløte og melk og kna videre

Del deigen i 3 (kan dele den i flere også, eller mindre…) og tilsett smaker du ønsker

Tre på tarmene på pølsehornet

Så må en stappe/fylle på deig, mens den andre holder tarmen

Så må man snurre og lage passe str. på pølser som man ønsker.

Vi la de på brett ned i frysa.

Dagen etter knøt vi på bomullstråd.

Når de skal spises kan de tas opp fra fryser og tines i kjøleskap. Du kan trekke de i buljongvann i 20.min og evnt. stekes.

Eller stekes og snu ofte i panne i 20.min.

 

 

Masse lykke til!!!

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg