Pølsemakere 🙂
Ja, da har vi endelig fått fingeren ut å lage pølser.
Her er det vi brukte til disse pølsene vi lagde:
2,5 kg medisterdeig
1,5 kg kjøttdeig
10 m tarm (kjøpt på meny)
60g salt
1 glass pepper
10,5 dl fløte
4 dl melk
—————-dette er “basen”—————–
Så lagde vi en deig med soltørkede tomater 0,5 glass
En deig med ost og 2,5 ts chillipulver
En deig med 2,5 ts chillipukver og hvitløk (20 fed fra glass og 2 friske fed)
De i glass smakte nesten ikke noe, så neste gang ville jeg brukt bare friske fed.
Man kan bruke hva man vil av krydder, disse 3 var noe vi prøvde, neste gang prøver vi kanskje noe nytt 🙂
Vi kjøpte 10m tarm på meny. Den ligger i en saltlake, så man må skylle den gjennom noen ganger. La den ligge 20.min i vann også.
Skyll gjennom noen ganger
Bland godt sammen salt, pepper, medisterdeig og kjøttdeig
Kna sammen til det blir seigt
Tilsett fløte og melk og kna videre
Del deigen i 3 (kan dele den i flere også, eller mindre…) og tilsett smaker du ønsker
Tre på tarmene på pølsehornet
Så må en stappe/fylle på deig, mens den andre holder tarmen
Så må man snurre og lage passe str. på pølser som man ønsker.
Vi la de på brett ned i frysa.
Dagen etter knøt vi på bomullstråd.
Når de skal spises kan de tas opp fra fryser og tines i kjøleskap. Du kan trekke de i buljongvann i 20.min og evnt. stekes.
Eller stekes og snu ofte i panne i 20.min.
Masse lykke til!!!
deilig ,og så fine som pølsene ble ,det blir noe eget med hjemmelaget
Tusen takk 🙂 de ble gode på smak også!