Dette trenger du:
- 200 g Melange margarin
- 200 g sukker
- ½ dl lys sirup
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- ¼ ts salt
- perlesukker/sjokolade/mandler
- egg til pensling
Pisk romtemperert margarin og sukker sammen i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig, ca. 2-3 minutter på middels hastighet.
Tilsett sirup mens maskinen går
Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sikt inn i margarin og sukkerblandingen. Jeg knar deigen her med hendene. Pakk deigen i plast og legg i kjøleskapet i ca. 1 time. Da er det enklere å bake den ut etterpå.
Ovnen forvarmes til 175 grader
Legg bakepapir på 2 stekebrett. Del deigen i 6 emner og trill ut cirka 30 cm lange pølser. Legg deigpølsene på stekebrett og trykk de ned med håndbaken og fingrene, de skal være ca 1/2 cm tykke.
Pensle på egg og dryss over det dere har lyst til å ha på. Her har jeg en med perlesukker, sjokolade og mandler.
Sett stekebrettet midt i varm stekeovn og stek i 12-15 minutter til fargen er lys gyllen
Bruk et pizzahjul og skjær de varme kakene på skrå så du får 2-3 cm brede kaker/kjeks.
Avkjøl kolakakene på rist.
Oppbevar kolakakene mørkt og tørt i en kakeboks.
Lykke til!