Eplechutney
Dette trenger du:
- ca 700 g syrlige epler
- 1 mellomstor løk, finhakket
- ½ -1 rød chili, uten frø, finhakket
- 2-3 ts finhakket hakket frisk ingefær (3 ts sterkere på smak)
- 1-2 kanelstenger
- 2 stjerneanis
- 2-3 stk nellikspiker
- 1 ts sennepsfrø (kan sløyfes)
- ½ dl eplesidereddik
- ca 1 dl sukker, gjerne brunt (smak deg fram, mengden sukker er avhengig av hvor sure/ søte eplene er)
Skrell og del eplene i biter
Rens og hakk opp løk og finhakk chili.
Bland alt i en kasserolle og kok opp under omrøring
la småkoke med lokk ca.20 min, rør om en gang i mellom.
Når eplene er møre er det ferdig.
Fyll på rene glass og sett på lokk.
Sett de opp-ned til de er kalde.
Oppbevar i kaldkjeller eller helst i fryseboks.
Åpnet chutney oppbevares i kjøleskap.
Lykke til!
0 kommentarer