Eplechutney

Eplechutney

Dette trenger du:

  • ca 700 g syrlige epler
  • 1 mellomstor løk, finhakket
  • ½ -1 rød chili, uten frø, finhakket
  • 2-3 ts finhakket hakket frisk ingefær (3 ts sterkere på smak)
  • 1-2 kanelstenger
  • 2 stjerneanis
  • 2-3 stk nellikspiker
  • 1 ts sennepsfrø (kan sløyfes)
  • ½ dl eplesidereddik
  • ca 1 dl sukker, gjerne brunt (smak deg fram, mengden sukker er avhengig av hvor sure/ søte eplene er)

Skrell og del eplene i biter 

Rens og hakk opp løk og finhakk chili.

Bland alt i en kasserolle og kok opp under omrøring

la småkoke med lokk ca.20 min, rør om en gang i mellom.

Når eplene er møre er det ferdig.

Fyll på rene glass og sett på lokk.

Sett de opp-ned til de er kalde.

Oppbevar i kaldkjeller eller helst i fryseboks.

Åpnet chutney oppbevares i kjøleskap.

Lykke til!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg