Ståle lager Aioli
Dette trenger du:
- 4 stk eggeplomme
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts dijonsennep eller annen sennep
- 2 båt presset hvitløk
- 4 dl solsikkeolje
- 1⁄4 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning, legg de gjerne frem dagen før på benken.
Skill eggeplommer
Sil av sitronsaften
Ha sitronsaft og sennep oppi
Hakk opp hvitløk
Rør rundt med mixmaster
Ha oppi hvitløken
Spe med tynn stråle med olje, ikke mye av gangen, da skiller den seg!
Rør og rør…
Ha oppi salt og pepper og smak til.
Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.
Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli.
Lykke til!
0 kommentarer