Aioli

Ståle lager Aioli

Dette trenger du:

  • 4 stk eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båt presset hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning, legg de gjerne frem dagen før på benken.


Skill eggeplommer

Sil av sitronsaften


Ha sitronsaft og sennep oppi

Hakk opp hvitløk

Rør rundt med mixmaster

Ha oppi hvitløken

Spe med tynn stråle med olje, ikke mye av gangen, da skiller den seg!

Rør og rør…

Ha oppi salt og pepper og smak til.
 

Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli. 

 

Lykke til!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg