Kaldhevet luciabolledeig

Dette trenger du:

  • 5 dl melk
  • 90 g sukker
  • 1.5 dl honning
  • 1 g ekte safran
  • 950 g hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • 1.pk tørrgjær
  • 0.5 ts salt
  • 200 g romtemperert smør

Kok opp melk, sukker og ekte safran. Trekk kjelen til side og rør inn honningen. Avkjøl blandingen helt (jeg satt den ut fordi det er kaldt )og sett den gjerne til slutt i kjøleskapet til at den blir ordentlig kald. Har du ikke ekte safran kan du erstatte dette med 1 strøken teskje gurkemeie.

Ha i mel, romtemperert smør, gjær, salt, kardemomme og den kalde melkeblandingen i en bakebolle til kjøkkenmaskinen. Elt deigen smidig i 13 minutter på lav hastighet og i 2 minutter på middels hastighet. 

Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i kjøleskapet natten over, minimum i 8 timer.

Ta deigen ut av kjøleskapet og velt den ut på en ren kjøkkenbenk. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og la deigen rom-tempereres  i ca. 15 minutter. Del deigen opp i 30 like store deler og form til tradisjonelle lussekatter. Legg lussekattene på stekebrett med bakepapir. De skal etterheve under kledet i ca. 60 minutter eller til de er blitt dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft.

Sett brettene inn i stekeovnen og stek de i ca. 8 – 10 minutter til du har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl lussekattene på bakerister etter steking.

Dette gikk veldig bra, luciabollene ble luftige og fine 🙂

Lykke til!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg