Sveler til kvelds

Markus og Ståle dro en tur til byen for å kjøpe morsdags presang 🙂

Så da satte jeg og Mie igang med å lage sveler! Det har jeg aldri prøvd før, men jeg hadde handlet inn det jeg trengte.

Så alt var klart

Dette trenger du:

 

  • 3egg
  • 2dlsukker
  • 9dl kultumelk
  • 4sssmeltet ekte meierismør
  • 1tsnatron
  • ½tshornsalt
  • 8dlhvetemel(ca.)

I oppskrifter til sveler, starter du med å smelte smøret. Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så melk og smeltede smøret.

Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en klumpefri røre. Rører med natron skal ikke stå og svelle, så du kan starte stekingen med en gang.

Varm takke eller stekepanne til middels varme og legg i en liten øse røre. Avhengig av stekepannen din, er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen.

Stek svelene på begge sider. Server dem nystekte, gjerne med bær/syltetøy og rømme eller vaniljekesam.




Ps, vi hadde litt vaniljesukker i, men det er valgfritt 🙂 Lykke til!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg