Dette trenger du:
- 800 g fisk (torsk, sei, laks)
- 100 g reker
- 6 dl fiskekraft
- 1 liten løk
- 2-3 gulrøtter
- 2-3 skiver sellerirot
- 2 skiver kålrot
- 1 liten fenikkel
- 2 dl fløte
- 1 ss sennep
- maizennamel + kaldt vann til jevning
- saft av en halv sitron
- salt + pepper
- hakket persille og dill
Del fisken opp i 3×3 cm terninger og grønnsaker i staver
Kok opp fiskekraft og la fisken trekke i ca. 5 min.
ta opp fisken og sett tilside, legg gulrot, kålrot,sellerirot oppi, kok opp og la koke i 5 min.
Legg i fenikkel og la trekke til grønnsakene er møre.
Ta opp grønnsakene, tilsett fin hakket løk i kraften, kok opp og la kraften koke til det halve.
Ha i fløten, kok opp igjen og jevn med maizenna.
Smak til med sennep, salt, pepper.
Dryss over med reker på slutten.
Tilbehør kan man ha hvis man vil, evnt. poteter, ris, pasta.
Ha en fin dag!
0 kommentarer