Markus og jeg har laget fløtekarameller i dag
Dette trenger du:
- 100 g smør
- 2 dl kremfløte
- 100 g sukker
- 1 dl lys sirup
- 1 ts vaniljesukker
Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.
Det hele skal koke under omrøring i ca 10 – 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.
Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge sjekker man temperaturen på
karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.
Veldig viktig å røre hele tiden!
Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen
med “karamelltesten”. Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper
i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.
Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende.
Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir.
La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende
biter og pakk de inn i cellofan papir.
Masse lykke til!