Fløtekarameller

Markus og jeg har laget fløtekarameller i dag 🙂

Dette trenger du:

  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 ts vaniljesukker

Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.

Det hele skal koke under omrøring i ca 10 – 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.

Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge sjekker man temperaturen på

karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.

Veldig viktig å røre hele tiden!

Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen

med “karamelltesten”. Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper

i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok. 

Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende.

Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir.

La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende

biter og pakk de inn i cellofan papir.


 


Masse lykke til!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg