Fløtekarameller

Markus og jeg har laget fløtekarameller i dag 🙂

Dette trenger du:

  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 ts vaniljesukker

Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.

Det hele skal koke under omrøring i ca 10 – 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.

Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge sjekker man temperaturen på

karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.

Veldig viktig å røre hele tiden!

Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen

med “karamelltesten”. Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper

i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok. 

Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende.

Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir.

La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende

biter og pakk de inn i cellofan papir.


 


Masse lykke til!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg