Peppermyntekonfekt

Idag har vi laget peppermyntekonfekt. Jeg har utsatt denne aktiviteten litt i og med de er sååååå gode. Vet de blir fort spist opp 🙂

Dette trenger du:

1 dl fløte

50 gr hvetemel

500 gr melis

4-6 dråper peppermynteolje

 

100 gr kokesjokolade eller annen mørk sjokolade med god smak

1-2 ts delfia fett eller kokosolje

 

Start med å gi fløten et oppkok i en tykkbunnet kjele på høy temperatur.

Fjern kjelen fra platen og tilsett melet. Rør godt.

Massen avkjøles  i 30 minutter i en bolle som er stor nok til at melisen kan tilsettes.

Kna inn melisen i 3 omganger.Kna inn peppermynteoljen.

Smak og tilsett mer hvis du vil ha en sterkere peppermyntesmak.

Det var en veldig rar konsistens på denne deigen, men så fort jeg fikk oppi peppermynten og

melisen ble det bedre. Er det for tørt så ha oppi noen vanndråper.

Trill så ut halvparten av massen og del de opp i passe str. barna satt så på

m og m i midten. De stivner fort så her er det greit å ha noen hender ekstra 🙂


Mange fine 🙂

Hvis du skal lage konfekt som jeg holdt på med ved siden av.

Først må du smelte sjokoladen i vannbad med delfiafett eller kokosolje oppi.

Hell oppi den varme sjokoladen i formene, jeg brukte isterningsformer.

Så heller du ut sjokoladen oppi kjelen igjen med engang. Sett formene inn i kjøleskapet opp ned

slik at de renner av seg. Bruk litt matpapir under, så det ikke blir sølete.

Deretter lager du små kuler av peppermynten, disse putter du oppi formene når

sjokloaden er størknet. Så legger du på et lag til med sjokolade,

og setter alt inn i kjøleskapet igjen

 

Lykke til!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg