Hvordan lage god gammeldags ribbe

Denne oppskriften er fra mamma, som har fått den av sin mamma, som har fått den av sin mamma osv….. Altså en god gammeldags oppskrift!

Dette trenger du:

  • Ribbe
  • Havsalt
  • plastikk bolle
  • plast
  • kjele
  • vann

Det første du gjør er å dele opp ribba i biter, legg et lag i plastbollen.

Så strør du over et lite lag med havsalt. Legg så et nytt lag med ribbe og havsalt, osv…Avslutt med havsalt.

Legg over litt plast og settes kaldt i en kjeller/ kjølesakap i 4-5 dager.

Så børster du av alt saltet og legger det oppi en kjele og fyller opp med vann. Nå skal dette koke i 1,5-2 timer.

Avkjøl det i vannet.

Når det er ferdig avkjølet så kan du legge det oppi plastposer, pleier å legge 10 stk og 20 stk i posene.

Så er det bare å fryse de ned. Når du skal bruke de er det bare å ta de opp kvelden før.

Det hvite er ribbefett, dette er det noen som liker å ha over potetene, så når du steker ribbene, så heller du av fettet.

Steke de i stekepannen på alle 4 sider. Jeg pleier å holde de varme inne i ovnen. Den holder ca.150 grader.

Masse lykke til!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg