Denne oppskriften er fra mamma, som har fått den av sin mamma, som har fått den av sin mamma osv….. Altså en god gammeldags oppskrift!
Dette trenger du:
- Ribbe
- Havsalt
- plastikk bolle
- plast
- kjele
- vann
Det første du gjør er å dele opp ribba i biter, legg et lag i plastbollen.
Så strør du over et lite lag med havsalt. Legg så et nytt lag med ribbe og havsalt, osv…Avslutt med havsalt.
Legg over litt plast og settes kaldt i en kjeller/ kjølesakap i 4-5 dager.
Så børster du av alt saltet og legger det oppi en kjele og fyller opp med vann. Nå skal dette koke i 1,5-2 timer.
Avkjøl det i vannet.
Når det er ferdig avkjølet så kan du legge det oppi plastposer, pleier å legge 10 stk og 20 stk i posene.
Så er det bare å fryse de ned. Når du skal bruke de er det bare å ta de opp kvelden før.
Det hvite er ribbefett, dette er det noen som liker å ha over potetene, så når du steker ribbene, så heller du av fettet.
Steke de i stekepannen på alle 4 sider. Jeg pleier å holde de varme inne i ovnen. Den holder ca.150 grader.
Masse lykke til!