Fylte horn til middag

Her kommer oppskriften, dette trenger du:

6 ss olje
6 dl melk
50 g gjær
2 ts salt
4 ts sukker
ca. 1 kg hvetemel (jeg byttet ut litt hv.mel med grovbakst)

Varm til væsken er lunken. Rør ut gjæren i litt av den lunkene væsken.

Tilsett resten av ingrediensene og elt sammen til en glatt og smidig deig.

Dekk bakebollen med plast og la den heve i ca 40 min.

Elt deigen om og del den i 3 jevnstore emner. Kjevle hvert emne ut til en rund leiv.

Del leiven i 8 spisser.


Legg 1/2 – 1 ss finrevet ost og 1/2 – 1 ss finstrimlet skinke på den brede kortenden av trekanten,

og rull sammen fra den brede kortenden mot spissen.



Legg på bakepapirkledt stekebrett, dekk med et klede og etterhev i ca 20 min.

Pensle med egg eller melk.

Stek i varm stekeovn ved 225 °C på midterste rille i 12-15 min.
Avkjøl på rist.


Nam,nam dette var godis 🙂

Barna tar med seg restene på skolen til lunsj i morgen!

 

2 kommentarer
    1. Hehe, samme tanker i dag 🙂 Her ble det fylte horn til lunch & kvelds. Barn og mann ønsket det i matboksen i morgen også.. får se om det blir noen igjen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg