Lage skillingsboller med en liten hjelpende barnehånd

Denne deigen blir ca.60-65 boller
2 kg mel
1 l melk
300 g smør
300 g sukker

2 ts kardemomme
1 ts salt
3 pk gjær

Smelt smør, tilsett melk og varm det til fingervarmt. Rør ut gjæren i litt av melken, ha alt oppi bollen og elt deigen i maskin i 8-10 min.

Settes til heving i 30-40 min.

 

Del deigen i 2, kjevle utover til et rektangel, smør utover litt smør eller vann, dryss over sukker og kanel. Rull sammen og del opp.

 

Settes til heving i 40 min.

 

Pensle med egg.

 

Og stekes i 8-10 min midt i ovnen på 225 grader. Avkjøles på rist.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg