Lage skillingsboller med en liten hjelpende barnehånd

Denne deigen blir ca.60-65 boller
2 kg mel
1 l melk
300 g smør
300 g sukker

2 ts kardemomme
1 ts salt
3 pk gjær

Smelt smør, tilsett melk og varm det til fingervarmt. Rør ut gjæren i litt av melken, ha alt oppi bollen og elt deigen i maskin i 8-10 min.

Settes til heving i 30-40 min.

 

Del deigen i 2, kjevle utover til et rektangel, smør utover litt smør eller vann, dryss over sukker og kanel. Rull sammen og del opp.

 

Settes til heving i 40 min.

 

Pensle med egg.

 

Og stekes i 8-10 min midt i ovnen på 225 grader. Avkjøles på rist.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg