Oppskrift på Oreo-kjeks
Slik lager du verdens beste kjeks. 100 ml = 1 dl
INGREDIENSER
Kjeks:
230 g smør
470 ml sukker
320 ml kakao
350 ml hvetemel
2 stk store egg
0,25 ts salt
1 ts vaniljeessens
320 ml kakao
350 ml hvetemel
2 stk store egg
0,25 ts salt
1 ts vaniljeessens
Fyll:
115 g smør
120 ml delfiafett
700 ml melis
1 ts vaniljeessens
FREMGANGSMÅTE
Kjeks:
Bland kakao, mel og salt i en bolle.
Kjeks:
Bland kakao, mel og salt i en bolle.
I en annen bolle rører du smør og sukker hvitt med mikseren. Bland i ett og ett
egg og vaniljeessens.
egg og vaniljeessens.
Bland i det tørre med mikseren. Kjør så lenge at det akkurat
blander seg. Bruk en slikkepott til å blande inn restene i bunn av bollen.
Del deigen i to. Legg deigen mellom to bakepapir, stødd med
mel.
blander seg. Bruk en slikkepott til å blande inn restene i bunn av bollen.
Del deigen i to. Legg deigen mellom to bakepapir, stødd med
mel.
Kjevle begge deigene ut til ca 6mm tykkelse. Behold bakepapiret på og legg
dem i kjøleskapet i minimum en time.
(deigen kan ligge i flere dager).
Forvarm ovnen til 180 C
dem i kjøleskapet i minimum en time.
(deigen kan ligge i flere dager).
Forvarm ovnen til 180 C
Bruk en rund form, ca 5cm i diameter, og stans ut 64 sikler.
Det som blir til overs kjevler du ut på nytt. Plasser kjeksen med ca 5 cm
mellomrom på et nytt bakepapir.
Det som blir til overs kjevler du ut på nytt. Plasser kjeksen med ca 5 cm
mellomrom på et nytt bakepapir.
Avkjøl kjeksen i 20 min eller sett på kald
stekeplate før steking.
Stek i ca 10 min. Følg nøye med, det er vanskelig å se at
kjeksene brenner seg. Når de begynner å bli litt mørkere i kanten er de
ferdige. De skal bli mørke brune, ikke svarte.
Avkjøl på rist.
stekeplate før steking.
Stek i ca 10 min. Følg nøye med, det er vanskelig å se at
kjeksene brenner seg. Når de begynner å bli litt mørkere i kanten er de
ferdige. De skal bli mørke brune, ikke svarte.
Avkjøl på rist.
Fyll:
Smelt Delfiafettet på svak varme. Bruk mikseren og lag en
kremete blanding av smør og det smeltede delfiafettet.
Smelt Delfiafettet på svak varme. Bruk mikseren og lag en
kremete blanding av smør og det smeltede delfiafettet.
Bland inn melis og vaniljeessens.
Legg opp halvparten av kjeksene, med undersiden opp og smør på en spiseskje med fyll.Legg på lokket.
På disse kjeksene har jeg brukt hjerte pepperkakeformer, men man har jo andre former liggende også 
0 kommentarer