Hjemmelaget granola

Dette trenger du:

250 g havregryn

50 g solsikkekjerner

70 g valnøtter

70 g hasselnøtter

50 g sesamfrø

25 g brunt sukker

1 dl eplejuice

1/2 ts maldonsalt

1 ss smør

100 g tørket frukt

Rør sammen alt det tørre med unntak av sukker og tørket frukt/bær.

Ha eplejuice, smør, sukker og honning i en kasserolle, og varm opp til alt er oppløst.

Grovhakk de største nøttene


Hell den våte blandingen over det tørre og rør rundt.

Hell blandingen over på et stekebrett med bakepapir

og fordel den jevnt utover.

Når blandingen er ute, la den stå og bli avkjølt.

Så putter du oppi den tørkede frukten.

Steks midt i ovnen ved 140 grader

(på vanlig over- og undervarme) i 50-60 minutter.

Rør i blandingen cirka hvert 10-15 minutt

Frokostblandingen er holdbar i ca 1 måned.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg