Dette trenger du:
· 150 g ekte meierismør
· 8 dl kulturmelk eller Kefir
· 5 dl sukker
· 3 ts malt kanel
· 1 ts malt kardemomme
· 1 ts malt nellik
· 1 ss natron
· 10 dl (ca.600 g) hvetemel siktet
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200°C. Til denne krydderkakeoppskriften trenger du en stor langpanne, 30 x 40 cm.
Smelt smøret og bland i melken. Rør inn resten av ingrediensene.
Smør langpannen eller dekk bunnen med bakepapir. Bruker du ikke det,
gjør du som meg og deler de opp i 2 ulike former 🙂
Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter.
Avkjøles i formen eller veltet over på rist.
Kan pyntes med topping om man vil:
- 100 g romtemperert margarin
- 50 g Filadelfia ost
- ca. 300 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Blandes med håndmikser til det blir en luftig frosting, kan tilsette konditorfarge!