Krydderkake

Dette trenger du:

 

·         150 g ekte meierismør

·         8 dl kulturmelk eller Kefir

·         5 dl sukker

·         3 ts malt kanel

·         1 ts malt kardemomme

·         1 ts malt nellik

·         1 ss natron

·         10 dl (ca.600 g) hvetemel siktet

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200°C. Til denne krydderkakeoppskriften trenger du en stor langpanne, 30 x 40 cm.

Smelt smøret og bland i melken. Rør inn resten av ingrediensene.

Smør langpannen eller dekk bunnen med bakepapir. Bruker du ikke det,

gjør du som meg og deler de opp i 2 ulike former 🙂

Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter.

Avkjøles i formen eller veltet over på rist.

Kan pyntes med topping om man vil:

  • 100 g romtemperert margarin
  • 50 g Filadelfia ost
  • ca. 300 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

Blandes med håndmikser til det blir en luftig frosting, kan tilsette konditorfarge!


 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg