Dette trenger du:
- egg
- kremfløte
- sukker
- maizenna
- melange
- vaniljesukker
- mandelmel
Gul krem (suksesskrem)
- 3 stk eggeplommer
- 1,25 dl kremfløte
- 80 g sukker
- 1,5 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g melange smør
Mandeltopper
- 3 stk eggehviter
- 150 g sukker
- 230 g mandelmel
Den gule kremen: Ha eggeplommer, fløte, sukker, maisenna og vaniljesukker i en kjele og visp det sammen
Sett på medium varme og kok opp blandingen mens du hele tiden rører langs bunnen.
La kremen koke i 2 minutter før du tar kjelen av varmen og pisker inn smøret med en visp. Sett den gule kremen til avkjøling.
Mandelbunn: Pisk eggehvitene til du får hvitt og litt stivt skum.
Tilsett sukkeret og pisk videre til sukkeret er løst opp og du får en luftig og stiv marengs.
Vend inn mandelmelet
Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt mandeltopper på et bakebrett dekket med bakepapir.
Stek mandeltoppene midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Avkjøl mandeltoppene helt på rist.
Jeg lagde noen i bittesmå muffinsformer også
Legg halvparten av mandeltoppene på en rist med bunnen opp. Sprøyt suksesskremen på mandeltoppene og legg en ny mandeltopp oppå.
Masse lykke til!!!
0 kommentarer