Dette trenger du:
ca.800 g gulrøtter
4 stk. sjalottløk
2 fed hvitløk
3 cm frisk ingefær
8 dl. grønnsaksbuljong
saft av 1 lime
1-2 ts. curry paste
1 chili
1 boks kokosmelk
flak salt
pepper
1/2 dl frisk koriander
Spekeskinke
Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chili og riv ingefær
Smelt smør i en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter
Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter
Kjør suppen glatt med stavmikser
Rør inn kokosmelk og smak til med currypaste, limesaft, salt og pepper.
Varm spekeskinke i ovnen til de blir sprø dryss over sammen med koriander.
Serveres med nystekt fletteloff.
Lykke til!
0 kommentarer