Sjokoladekake uten mel

Dette trenger du:

20 cm springform

Sjokolade kake bunn:

110 g smør

150g kokesjokolade (jeg brukte en cøliaki fri) 

3 eggeplommer

1 ss (8 g) usøtet kakaopulver

klype salt

 

100 g sukker

3 eggehviter

 

Kaffe Mousse:

2 eggeplommer

100 g sukker

1 1/2 ss (12 g) maisstivelse

160 ml varm melk

1/2 ts (3 g) vaniljeekstrakt  eller 1 ts vaniljesukker

1 ss (4g) pulverkaffe

1/2 ss (5 g) gelatinpulver

2 ss kaldt vann

240 g kremfløte

 


Smør og sjokolade smeltes i vannbad (jeg brukte mel og melke fri sjokolade)

Pisk så eggehviter og sukker i en bolle og sett komfyr på 180`c


Putt en og en plomme oppi en avkjølt smør og sjokolade blanding

putt oppi kakao

Bland lett sammen eggehvittekremen litt og litt

settes midt i ovnen på 180`c i 25 min.

Så kan du lage kaffe mousse, pisk sammen eggeplommer og sukker

hell oppi varm melk

Varm alt i en kjele, mens du rører rundt


putt oppi kaffe og vaniljesukker

Putt oppi gelatinpulver i en kjele med vann og la det svelle i 5-10 min.


ha det på lav varme til det smelter

Hell gelatinen over røra

pisk opp fløten

blandes forsiktig inn i kremen


Legg det over den avkjølte bunnen 

Jeg drysset over litt sjokolade på toppen med litt jordbær.

 

Lykke til 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg