Foccacia brød

Foccaciadeig

1 kg hvetemel

1 pakke tørrgjær

1-2 ss sukker

1-2 ss salt

Ca 9 dl lunket vann

Oljeblanding og «topping»

1 – 2 dl olivenolje (Ut ifra hvor mye du liker).

1 ts rosmarin

1 ts timian

1 ts oregano

1 ts basilikum

1 ts Chilli pulver

Soltørkede tomater

(Evt oliven, fetaost etter ønske)

Fingersalt (Maldonsalt/havsalt)

Sikt melet og gjær sammen 2 ganger ? dette er med på å gjøre brødet enda mer luftig.

Bland mel, gjær, sukker og salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klissete deig.

 

 Finhakk de soltørkede tomatene (og evt oliven og fetaost om du vil ha det i) og rør det inn.

 Hev deigen under plast og bakehåndkle i 1 time.

 Lag oljeblandingen; Ha oljen i en bolle, tilsett kryddere og rør det sammen.

 Legg bakepapir i en langpanne, og «hell» den ferdighevede deigen i en langpanne og fordel utover.

La gjerne deigen hvile seg i 15 min etter du har fordelt den utover.

Stikk fingertuppene i olje, og stikk hull i foccacian med fingrene (ha olje på fingrene så ikke deigen skal sette seg fast i fingrene). Stikk mange hull over hele foccaciaen.

Skjær opp foccacian før steking, så kan man lett brekke av bitene etter steking. Da fordeler også oljen seg bedre inn i hele brødet og gjør det saftig og delig.

Hell oljen over, og stikk fetaost og oliven nedi deigen dersom du vil ha i dette.

Dryss fingersalt over brødet.

Stek brødet på 220 grader i ca 15 minutter til det har fått en brun og gyllen skorpe.

La brødet hvile 15 minutter, og brekk det opp før servering. Smaker best ferskt!

 

Lykke til! 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg