Karamellfudge

Disse er digge altså!

Dette trenger du:

  • 1 kg sukker
  • 2,5 dl. vann
  • 5 dl fløte
  • 100 g smør
  • 3 klyper med maldonsalt

 

 
 

Smelt sukker sammen med 2,5 dl vann til gylden karamell i en stor

stålkjele (ikke teflon). Ikke rør i sukkeret mens det smelter, vend på kjelen om du vil. 

Når sukkeret har blitt til karamell trekker du kjelen av varmen og rører inn smør. 

Rør så inn kremfløten, litt av gangen. Når all fløten er i så setter du kjelen

tilbake på varmen og koker opp til 118-120 grader. Ta oppi salt

Det skal mellom 118-120 grader ikke over!

Når karamellen har kokt til den når 118-120 grader siler du den i en

kjøkkenmaskinbolle med k-visp og visper til karamellen blir tykkere

og ikke er klissete mer. Men du skal stoppe før den blir for ?tørr?. 

Når den såvidt drypper er den ferdig.

Så skal den over i former, jeg brukte matbokser.

Etter ca 4 timer i kjøleskap eller ute som jeg satte de, skal de skjæres opp

Skjær de opp i passe biter, kan gies bort i små poser eller spises selv 🙂

Lykke til!!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg