Suksesskake med sjokoladetrekk

Dette trenger du:

Mandelbunn:
400 g mandler (eller mandelmel)
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter

Gul suksesskrem:
6 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
150 g sukker
2 ts vaniljesukker (eller en halv vaniljestang)
200 g smør (jeg brukte meierismør, men man kan bruke melange også)

Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss kokosfett (eller delfiafett)

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. 

Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.

Hvis du ikke har mandelmel så mal mandlene og bland med bakepulver. Vend mandlene inn i marengsen. 

Fordel deigen i en stor, langpanne (ca 30×40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

 

Suksesskremen:

Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker.

Det er viktig at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk.

Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden.

Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens.

Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter.

Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen. Det er viktig at du lar

den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet (eller en stund i fryser).

Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere.

Bre først da suksesskremen jevn over mandelbunnen i langpannen. S

ett kaken i kjøleskapet over natten (eller et par timer i fryseren).

Sjokoladeglasur:

Smelt kokesjokoladen sammen med kokosfettet i et vannbad.

Avkjøl den smeltede sjokoladen litt,

men ikke mer enn at den fortsatt er helt flytende.

Ta kaken ut av kjøleskapet (eller fryseren) og smør den smeltede sjokoladen raskt

over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.

 

La kaken stå i romtemperatur i noen minutter før du begynner å skjære i kaken.

Da mykner sjokoladeglasuren slik at den ikke sprekker opp når du skjærer i kaken.

Det kan også hjelpe godt å bruke en stor kniv som du holder jevnlig under rennende varmt vann.

Oppbevar kakestykkene kjølig helt frem til servering for å unngå at de blir klissete.

Kakestykkene egner seg godt til frysing hvis man ikke spiser opp alt 🙂

 

Lykke til!

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg